سفارش تبلیغ
صبا ویژن

رژیما | مجله رژیم درمانی و لاغری

صفحه خانگی پارسی یار درباره

رژیم های رایگان چه ایرادهایی دارند؟

رژیم‌های غذایی متنوعی در فضای مجازی برای لاغری و چاقی وجود دارد که هر کدام برنامه غذایی مشخصی را در اختیار شما می‌گذارند. برخی از این رژیم‌ها بسیار معروف هستند و بسیاری از متخصصان تغذیه نیز آن‌ها را می‌شناسند؛ اما برخی از آن‌ها رژیم‌های متفرقه لاغری یا چاقی هستند که نه‌تنها کمکی به شما نمی‌کنند، بلکه استفاده از آن‌ها عوارض جبران ناپذیری به‌دنبال دارد.

از آنجایی که این روزها اینترنت پر شده از رژیم‌های لاغری و چاقی غیرعلمی که با کلید واژه «رژیم رایگان» تبلیغ می‌شوند، می‌‌خواهیم در این مطلب شما را با معایب کلی این رژیم‌ها و خطرات استفاده از آن‌ها آشنا کنیم.

دنبال رژیم‌ رایگان نباشید!

اضافه‌ وزن و چاقی از دغدغه‌های اساسی خیلی‌هاست؛ افراد چاق هم تناسب اندام مناسبی ندارند و هم اضافه‌ وزنشان عامل تشدید یا بروز بسیاری از بیماری‌هاست. افرادی که از چاقی رنج می‌برند، برای پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها مانند دیابت، فشارخون بالا، مشکلات قلبی و عروقی و ... سعی می‌کنند از رژیم‌های لاغری استفاده کنند و وزن خود را کاهش دهند.

متأسفانه برخی از این افراد به دلایل مختلف به‌جای مراجعه به پزشک یا دریافت مشاوره از متخصصان تغذیه، از رژیم‌های رایگان موجود در سایت‌های مختلف یا رژیم‌های تجویز شده برای دوستان و نزدیکان خود استفاده می‌کنند. با توجه به این موضوع که این رژیم‌ها با در نظر گرفتن شرایط جسمانی و سلامتی فرد دیگری تنظیم ‌شده است. استفاده از آن‌ها توسط شخص دیگری می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

استفاده از رژیم‌های رایگان چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟

همان‌طور که گفته شد رژیم‌های لاغری رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرند، بدون در نظر گرفتن شرایط فیزیکی و جسمانی شما تنظیم‌شده‌اند. به همین دلیل می‌توانند با بدن شما سازگاری نداشته باشند. بنابراین قطعاً رژیم‌های رایگان برای شما مشکلاتی را ایجاد خواهند نمود. از معایب کلی این رژیم‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • ضعف و کسالت بدن: از ابتدایی‌ترین عوارض رژیم‌های رایگان، تغییر یک‌باره رژیم غذایی است. بدن شما به رژیم غذایی انتخاب شده عادت ندارد. از طرفی متخصص تغذیه‌ای وجود ندارد که شرایط و متابولیسم بدن شما را مورد ارزیابی قرار دهد. به همین دلیل پیروی کردن از این رژیم‌ها می‌تواند مانند شوک عمل کرده و منجر به ضعف بدن و احساس بی‌حالی دائم شما شود.

 

  • کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی: درصورتی‌که از متخصصان تغذیه بخواهید رژیم غذایی مناسب شما را تنظیم کنند. در ابتدا میزان ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را ارزیابی می‌کنند. سپس با توجه به آن برای شما رژیم مشخصی را تنظیم می‌کنند؛ اما زمانی که بدون توجه به میزان ویتامین و مواد مغذی مورد نیاز بدن مصرف مواد غذایی را محدود می‌کنید، ممکن است دچار کمبود ویتامین شوید.

 

  • بیماری‌های متابولیک: برخی از مواد غذایی در تأمین سلامت بدن و پیشگیری از بروز بیماری‌های متابولیک مانند فشارخون، دیابت، کلسترول و... نقش بسیار مؤثری دارند. به‌طور مثال اگر شما دچار فشارخون بالا باشید، متخصص تغذیه برای شما رژیمی را تجویز می‌کند که علاوه بر کاهش وزن، به کاهش فشارخون شما نیز کمک کند. اما رژیم‌های رایگان ممکن است این موضوع را در نظر نگرفته باشند که در نهایت موجب تشدید بیماری شما خواهند شد.

 

  • دیگر مشکلات رژیم‌های رایگان: از دیگر عوارض این رژیم‌ها می‌توان به از بین رفتن باکتری‌های مفید بدن اشاره کرد. همچنین ریزش مو، بروز مشکلات پوستی، ضعف اعصاب، استپ وزنی، تحلیل عضلات بدن، ناتوانی در پیروی کردن از رژیم و ... از دیگر مشکلاتی است که این رژیم‌ها می‌توانند برای فرد ایجاد کنند.