سفارش تبلیغ
صبا ویژن

رژیما | مجله رژیم درمانی و لاغری

صفحه خانگی پارسی یار درباره

قهوه چرا چربی سوزی ایجاد می کند؟

ما لاغری با قهوه و پیش گرفتن رژیم قهوه برای کاهش وزن چگونه است؟ بهتر است متن را دنبال کنید تا نکات مهمی را در مورد این روش لاغری برایتان بیان کنیم.

لاغری با رژیم قهوه

کاهش وزن یکی از دغدغه‌هایی است که بیشتر افراد را به خود درگیر کرده است. به همین دلیل روش‌ها و رویکردهای مختلفی برای این هدف تنظیم شده است. افراد از بسیاری از مواد غذایی و ابزارهای ورزشی استفاده می‌کنند تا به کاهش وزن مورد نظر دست یابند.

در مورد مواد غذایی، برخی از گزینه‌ها وجود دارند که تاثیر به سزایی برای پیشروی در روند کاهش وزن ایجاد می‌کنند. یکی از آنها که گزینه بسیار موثری است قهوه محسوب می‌شود.

این نوشیدنی روشی جدید و امروزی را برای لاغری در اختیار قرار داده است که تحت عنوان رژیم قهوه افراد آنرا به یکدیگر توصیه می‌کنند بدون آنکه از روند دقیق، نحوه اثرگذاری، ضرورت پیروی، معایب و مزایای آن چیزی بدانند. در ابتدا بهتر است روند این رژیم را مورد بررسی قرار دهیم و سپس به بررسی موارد دیگر نیز بپردازیم.

روند رژیم قهوه چگونه است؟

رژیم غذایی قهوه” نام کتابی است که دکتر باب آرنوت برای اولین بار نام رژیم قهوه را در آن آورده است. طبق گفته‌های دکتر آرنوت در این کتاب، متابولیسم بدن با مصرف روزانه چند فنجان قهوه بالاتر از سابق خواهد رفت. در نتیجه کاهش وزن و از دست دادن بافت‌های چربی برای فرد حاصل خواهد شد.

لاغری با قهوه

در این رژیم روزانه باید سه فنجان قهوه لایت مصرف کرد. در واقع باید پودر قهوه طوری باشد که کامل تفت داده نشده باشد و تیره نباشد. این موضوع به این دلیل است که قهوه‌های کمتر تفت داده شده خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری دارند و فیبر و سایر مواد مغذی موجود در آن بیشتر حفظ شده‌اند.

نکته مهمی که در این رژیم در نظر گرفته شده است به حذف نکردن برخی مواد غذایی مربوط می‌شود. در واقع در این رژیم هیچ ماده غذایی حذف نشده است اما تاکید بر مصرف مواد غذایی سالم شده است. یعنی باید گزینه‌هایی انتخاب شوند که در آنها چربی کمی وجود داشته باشد و قند و کالری زیادی به بدن نرسانند.

البته باید در نظر داشت که در طول این رژیم نباید بیشتر از 1500 کالری از مواد غذایی را روزانه مصرف کرد. این موضوع در حالی است که یک فرد با فعالیت بدنی متوسط نیاز دارد 2 الی 3 هزار کالری در روز مصرف کند. این مقدار کالری دریافتی را باید با مواد غذایی فیبردار و بدون چربی دریافت کرد. اما بهتر است بررسی کنیم چه جنبه‌های مثبتی برای این روند لاغری وجود دارد که دکتر آرنوت آنرا توصیه کرده است.

مزایای لاغری با قهوه

قهوه به دلیل داشتن پلی فنول سرشار از خاصیت آنتی اکسیدانی است. این موضوع سبب کاهش تاثیرات رادیکال‌های آزاد و التهابات بدنی می‌شود. اما در کنار این خاصیت، دو تاثیر مهم دیگر از قهوه وجود دارد که کاهش وزن را در پی خواهد داشت.

اولین و معروف‌ترین تاثیر قهوه بر لاغری، به تاثیرگذاری آن روی افزایش سوخت و ساز مربوط می‌شود. این موضوع ناشی از کافئین موجود در ترکیبات قهوه است. طبق تحقیقات انجام شده کافئین موجود در قهوه سبب کاهش شاخص توده چربی بدنی و کاهش وزن می‌شود.

از طرفی دیگر دریافت کافئین پیش از تمرینات ورزشی می‌تواند به بازدهی بیشتر برای تمرین منجر شود که در نتیجه‌ی آن به پیشرفت در انجام تمرینات منجر می‌شود. از این رو کالری سوزی بیشتری اتفاق خواهد افتاد که لاغری را نیز در پی خواهد داشت.

دومین اثری که رژیم قهوه و لاغری با قهوه به همراه دارد، به تاثیر مصرف قهوه بر کاهش اشتها مربوط می‌شود. نوشیدن سه فنجان قهوه در طول روز، سبب پیشگیری از ریزه‌خواری و سرکوب اشتهای کاذب خواهد شد. جالب است بدانید طبق تحقیقات انجام شده بر این رژیم، افرادی که روزانه قهوه مصرف کرده‌اند، نسبت به سایر افراد، دریافت کالری کمتری داشته‌اند. دریافت کالری کمتر به طور مستقیم روی بالا نرفتن وزن و حتی کاهش وزن تاثیر به سزایی خواهد داشت.

لاغری با رژیم قهوه چه ایراداتی دارد؟

تا این قسمت، از تاثیرات مثبت مصرف قهوه در رژیم غذایی نکات مهمی را بیان کردیم. اما برای اینکه یک ماده غذایی خاص را به روند کاهش وزن اضافه کنیم و آنرا بیشتر مصرف کنیم، لازم است عوارض و مضراتی که به همراه دارد را نیز در نظر داشته باشیم. موارد زیر گزینه‌هایی هستند که مصرف بیش از حد قهوه ممکن است به همراه داشته باشد:

  • دریافت کافئین بیش از حد مجاز خطر بالا رفتن فشار خون را به همراه دارد.
  • طبق تحقیقات انجام شده افرادی که روزانه بیش از 3 فنجان قهوه مصرف می‌کردند، فشار خون بالاتری نسبت به سایر افراد داشتند.
  • کافئین یکی از ترکیبات ادرار آور طبیعی است که سبب از دست رفتن آب زیادی از بدن می‌شود.
  • مصرف کافئین زیاد، سبب بالا رفتن احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، بی‌خوابی، افسردگی، پوکی استخوان و ریسک شکستگی استخوان‌ها می‌شود.
  • افت کالری دریافتی در رژیم قهوه سبب بروز واکنش طبیعی بدن می‌شود که نتیجه‌ی آن کاهش چربی سوزی خواهد بود. از این رو کاهش وزن و چربی سوزی نیز با سرعت کمتری پیش خواهد رفت.
  • حتی تغییرات هورمونی ایجاد شده‌ی ناشی از افت کالری سبب افزایش اشتها و هوس‌های غذایی می‌شود.
  • این رژیم در کوتاه مدت کاهش وزن به همراه دارد اما پس از طولانی مدت، تاثیرات مخرب مصرف نامتعادل کافئین بروز داده شده و حتی روند کاهش وزن با شکست مواجه خواهد شد.